Berriak

Erronkariko Harrotasuna eta bere D.O Erronkari

Erronkariko Harrotasuna eta bere JI Erronkari Erronkariko harana, bere historia aberatsagatik, mendi-paisaiagatik eta abeltzaintza-tradizioagatik ezaguna, Nafarroako gazta esklusibo eta estimatuenetako baten jaioterria ere bada: JI Gazta. Erronkari. Testuinguru horretan, Ekia Gazta eskualdeko erreferente handienetako bat bezala finkatu da, eskualdean jatorria duen Latxa ardi esne gordinaren gazta honen tradizioa bizirik mantenduz. Ekia Gaztak, JI-ko ekoizleen parte dena. Erronkarik bertako larreetako ardi esne gordinaren hautaketa zorrotzarekin egiten ditu bere gaztak, eta horrek gaztari zapore nahastezina eta berezia ematen dio. Bere gutxieneko 4 hilabeteko heltze-prozesuak ehundura krematsua eta zapore bizia eta pixka bat pikantea bermatzen ditu, Erronkariaren ezaugarria dena. Ezaugarri honek, boli kolorearekin eta itxura uniformearekin batera, Gazta JI Erronkari artisau-gaztaren zaleek oso estimatutako produktua da. Aldea. Erronkari, gazta honen ekoizpena zorrotz arautzen duen jatorri-deitura babestua da, Erronkari bailarako zazpi udalerrietan (Uztárroz,

Gehiago irakuri »

Ekia Gaztak 2024ko Biescasko Udazkeneko Azokan: Sekulako arrakasta

Ekia Gaztak Biescas 2024ko Udazkeneko Azokan Ekia Gaztak 2024ko Biescasko Udazkeneko Azokan: Sekulako arrakasta Biescasko Udazkeneko Azoka Pirinioetako garrantzitsuenetakoa da eta ezinbesteko ekitaldia ekoizle eta gastronomiaren zaleentzat. Aurten, Ekia Gaztak bere gazta aukerarik onenarekin egon da, bertaratutakoak bere benetako zaporearekin eta kalitate paregabearekin konkistatuz. Azokak iraun zuen bi egunetan, gure taldeak gure gaztandegiaren inguruan gehiago ezagutzera eta gure produktuak probatzera hurbildu ziren ehunka bisitari hartu zituen. JI gazta Erronkari izan zen protagonista handietako bat, ehundura krematsuagatik eta zapore biziagatik nabarmendu zen. Ondo laburragoko gure ardi gazta ere aurkeztu genuen, ñabardurarekin eta leuntasunarekin harritu gaituena. Dastaketaz eta zuzeneko salmentaz gain, gure gaztak beren menuetan txertatzeko interesa duten sukaldari, ostalari eta banatzaileekin harremanetan jartzeko aukera eman digu azokak. Azoka hauek gure produktuak ezagutzera emateko erakusleiho ezin hobea izateaz gain, Ekia Gaztak

Gehiago irakuri »

Ekia Gaztak 2024ko San Andres Azoketan: artisautza eta zaporea goraipatzen

Ekia Gaztak 2024ko San Andres Azoketan: artisautza eta zaporea goraipatzen San Andres Feriak 2024 Lizarra-Garaziko San Andres Azokak ekoizle eta artisauen egutegiko ekitaldi garrantzitsuenetako bat dira, eta aurten ere, Quesos Ekia presente izan zen, Erronkariko benetako zaporea bertaratutako guztiei eskainiz. Gure standa mokadu bakoitzean kalitatea eta tradizioa bilatzen dutenen topagunea izan zen. Ekitaldian, bisitariek gure gaztak dastatu eta gure gaztandegiaren historia, bere bilakaera eta pieza bakoitzaren atzean dagoen esfortzua ezagutu ahal izan zuten. Erronkariko Jatorri Izendapenaren garrantzia azaltzen dugu, gure gazten benetakotasuna eta kalitatea bermatzen dituena, Latxa ardi esne gordinarekin bakarrik egina eta heltze prozesu kontrolatu bat jarraituz. Gure produktuak bezero berriei ekartzeaz gain, azoka hauek beste ekoizle eta banatzaile batzuekin loturak sendotzeko, esperientziak trukatzeko eta artisau-gaztaren balioa merkatuan sustatzen jarraitzeko aukera bikaina suposatzen dute. Harrera apartekoa izan zen

Gehiago irakuri »

Ekia Gaztak Larrauko Azokan 2025: Tradizioarekin Topaketa

Ekia Gaztak Larrauko Azokan 2025: Tradizioarekin Topaketa Ekia Gaztak Larrauko Azokan 2025: Tradizioarekin Topaketa Larrauko Azoka inguruan gehien espero den ekitaldietako bat da, non tokiko ekoizleak eta janari zaleak elkartzen diren eskualdeko produktu onenak partekatzeko. Ekia Gaztak 2025eko edizioan parte hartzeko ohorea izan zuen, bere artisau-gazta topaketa enblematiko honetara ekarriz. Azokan zehar, Ekia gaztaren barietate desberdinak dastatu ahal izan zituzten bisitariek, JI Erronkari, bere zapore bizia eta apur bat pikantearekin, ondu laburragoko ardi gaztaraino, ezin hobea ukitu leunagoa baina benetakoa denarentzat. Gure taldea bertan egon zen ekoizpen prozesua azaltzen, Latxa ardi esne gordinaren garrantzia eta metodo tradizionalak errespetatuz. Salmenta zuzenetik haratago, azokak banatzaile, ostalari eta bezero fidelekin harremanetan jartzeko aukera paregabea eman zigun, gure markak merkatuan duen presentzia indartuz eta Ekia gazta zati bakoitzaren atzean dagoen ahalegina eta grina

Gehiago irakuri »

Ekia Gaztak: Belaunaldi Berria Tradizioaren Aurrealdean

Belaunaldi Berriak Tradizioaren Aurrealdean Ekia Gaztandegiaren erliebea Belaunaldi aldaketa iritsi da Ekia Gaztara, eta horrekin batera, Erronkariko gaztaren tradizioa bizirik mantentzen duen etapa berri bat. Erronkako hiru gaztek, Larra-Belaguako zuzendariarekin batera, gaztandegiaren agintea hartu dute, produktu paregabe honen historia eta ezagutzak bere horretan mantentzen direla ziurtatuz. Aldaketa honek gaztaren artisau produkzioaren jarraipena izateaz gain, tradizioaren baitan berrikuntzaren aldeko apustua ere adierazten du. Larre eta gazten artean hazi dira Ekiako kudeatzaile berriak, Latxa ardi esne gordinaren garrantzia eta Ekia gaztari zapore nahastezina ematen dioten prozesuak bertatik bertara ezagututa. Trantsizio honekin, Ekiak kalitatearen, jatortasunaren eta bere lurretan errotzearen aldeko apustua indartzen du. Ekoizpen jasangarriaren eta ingurumena errespetatzen duenaren aldeko apustua eginda, gaztandegiak bere ondarea mantentzea ez ezik, historia duten artisau produktuak baloratzen dituzten belaunaldi berrietara hurbildu nahi du.

Gehiago irakuri »
Abrir chat
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?